Montaj si curatare
PASI INSTALARE
Pasul 1: Se fixeaza substructura. Se aranjeaza substructura in mod uniform pe podeaua de beton. Sugeram o distanta de 30 cm intre fiecare rand de substructuri. Trebuie lasati 5 mm la capatul barelor de substructura acolo unde se continua cu alta bara pentru expansiune.
In functie de conditiile specifice, sugeram urmatoarele trei metode de instalare:
1) Cu ajutorul bormasinii faceti gauri in barele de substructura care sa aiba diametrul mai mic decat suruburile, apoi fixati substructure de beton cu ajutorul diblurilor. Nu lasati suruburile sau burghiele pe suprafata WPC, altfel aceasta se va zgaria.
2) Lipiti substructura de beton cu ajutorul unui adeziv, si apoi umpleti cu ciment pana la jumatatea substructurii.
3) Puneti conectorii pe substructura (3 bucati pe metru), si apoi fixati barele de substructura cu ajutorul suruburilor. Este mai bine sa protejati marginea substructurilor cu ciment.
Pasul 2: Fixati conectorul pe substructura si apoi introduceti placa de decking. Santul dintre doua placi de decking trebuie fixat cu ajutorul conectorilor . Impingeti placa de decking si apoi fixati-o cu ajutorul holzsurubului.
Deckul WPC are tendinta accentuata de a se dilata si contracta. De aceea, este obligatorie utilizarea unor rosturi de dilatare perimetrale de 5 mm, dar si intre placile puse cap la cap pe lungime.
PUNCT FIX:
Fiecare profil de terasa se va fixa la mijlocul acestuia de structura printr-un surub ascuns, prinderea facandu-se diagonal prin nutul inferior.
Pasul 3:elementele de margine
Instalati elementele de margine cu ajutorul suruburilor de otel sau cupru.
Atentie: sugeram ca sa lucreze cel putin doi oameni atunci cand se instaleaza placile WPC. Materialul WPC poate fi deteriorat daca se loveste sau cade de la inaltime.
Solutia pentru instalarea in linie curba WPC-ul poate fi instalat nu numai in linie dreapta, dar poate fi instalat si pe rotunduri; puteti taia fiecare bucata la unghiul dorit si apoi sa le instalati asa cum doriti.
​
Pentru informatii despre montaj: https://youtu.be/u2nLs6UZSKY
​
CURATARE
Curatati decking-ul de murdarie sau moloz cu ajutorul sapunului, apei calde si a unei mature cu fire tepoase.
Mucegai
Folositi solutii conventionale pentru curatarea lemnului sau solutii de curatare care contin inalbitor sau detergent.
Urme de creta
Toate urmele de creta colorata sunt permanente cu exceptia albului. Prin spalarea zonei cu apa calda , sapun si inalbitor poate sa inlature anumite urme de creta.
Gheata si zapada
Clorura de calciu sau sarea grunjoasa va topi zapada si gheata. Indepartati zapada cand acest lucru este posibil.
Pete de rugina sau negreala.
Folositi un produs de curatare pe baza de acid oxalic sau acid fosforic pentru a indeparta petele respective. Produsul trebuie lasat sa actioneze timp de 10-15 minute.
Pete de ulei sau grasime
Frecati cu un agent degresant casnic cat mai repede dupa producerea petelor. Clatiti cu apa fierbinte.
Pete de vin sau lichior
Amestecati apa si inalbitor respectand instructiunile de pe eticheta inalbitorului. Frecati pata usor si clatiti bine. Pata s-ar putea sa nu dispara in totalitate.
Pete de cerneala
Petele de cerneala pot fi permanente. Totusi, frecand cu apa fierbinte cu sapun s-ar putea sa se atenueze foarte mult pata. Clatiti bine.
Nota: Se recomanda curatarea periodica a decking-ului WPC, chiar daca acesta pare curat, este important pentru a se preveni depunearea de polen si praf care pot favoriza aparitia mucegaiului.
​